Hot Chocolate Season !
Nu kan man äntligen dricka kakao igen, och som jag längtat! För mig är kakaosäsongen mellan oktober och mars, sommarhalvåret dricker jag inte alls kakao. Typiskt mig så har jag mina principer även då det kommer till kakao: Jag skulle aldrig nånsin få för mig att dricka Oboy eller nånting i den stilen, smakar bara socker och äckelsmörja och så innehåller det ju knappt kakao.
Istället gör jag såhär:
Värmer en kopp mjölk i mikron (har inte tålamod att koka på platta, annars är det ju nog mysigare)
Tar en espressomugg med lite vatten/mjölk dit jag blandar..
- En tesked pulversocker
- 2-3 teskedar kakao (alltså äkta kakao)
- Och beroende på om jag vill ha nån speciell smak i kan jag också blanda i antingen lite vaniljsocker, kanel eller ingefära.
- Är jag riktigt vild tar jag en liten bit mörk (minst 70%) choklad med smak av chili eller mint och smelter ner det: Blir jätte Super gott! Jag rekommenderar dock inte att blanda i typ after eight eftersom de inte är särskilt lättnedsmälta.
- När jag tänker efter kan det nog vara riktigt gott att lägga i en liten saltklick, borde ju plocka fram de andra söta och beska smakerna lite kan jag tänka mig? Har aldrig provat men måste nog göra det nån gång.
Kankse ingen hälsodryck direkt men det blir sjukt gott med äkta smaker och man vet själv precis vad man stoppar i sig. Mängderna kan ni ju ta med en nypa salt, jag kör på känsla oftast och kollar bara hur det smakar och fyller på beroende på hur jag vill ha det och hur stor muggen är.